Lt spice and the CD4093B

Thread Starter

be80be

Joined Jul 5, 2008
2,023
I think i have to figure more out on setting the cap's value. It's got charge and discharge to
 

Thread Starter

be80be

Joined Jul 5, 2008
2,023
I've put it together on breadboard with real part's the cap is a 473 ( .047uF )
But I tried it with
internal schmitt trigger
it's not oscillating.
I have the 4000 part's installed the ones I used worked but the 4093 I don't think I figured how to set the power pins up is what the error is
trans2.png
 

Attachments

Last edited:

ScottWang

Joined Aug 23, 2012
6,882
I've put it together on breadboard with real part's the cap is a 473 ( .047uF )
But I tried it with it's not oscillating.
I have the 4000 part's installed the ones I used worked but the 4093 I don't think I figured how to set the power pins up is what the error is
I was used the internal Schmitt trigger module and set the C1 Cap to 0.047uF, the results shown below.

Where did you get the circuit or you just want to try it by your own?
 

Attachments

Thread Starter

be80be

Joined Jul 5, 2008
2,023
The .inc cd4000.lib was the problem I tried ericgibbs it worked Mine still some problems with timing LOL


And Scott yours worked too

Yey I got it up and running
now to figure this line all out uic i found it
 

Thread Starter

be80be

Joined Jul 5, 2008
2,023
Now to figure how to change L1 to a transformer

It's 4 ohm .97mH primary side and 766 ohm and 411mH output side
 
Last edited:

Thread Starter

be80be

Joined Jul 5, 2008
2,023
Thanks hope you all have a great sunday i've not been up this late in years kind of was killing me i can't remember how i used the 4000.lib before
I'm have to start keeping note pasted to wall a guess.
 
Top