LTspice Error

Thread Starter

Kevil

Joined Jun 28, 2020
37
I am simulating the triac control on example circuit. Alhtough the simulation run sucesfully, I got:

Error on line 18 : r:u2:1:_r1 u2:1:n02098 u2:1:trg 1.462* 0.342
Unknown parameter "*"
in the SPICE Error log at the begging of the simmulation. Do not know where is the line 18 mentioned in the error mesage.I don't know too, how to enable the sweep resistor legend to display corresponding resistor values and colors.

Simulation.jpg
 

Attachments

Thread Starter

Kevil

Joined Jun 28, 2020
37
Hi Eric, thank you. Yes, I didn't know View, Step Legend.

My Sim still shows error at the beginning:

SPICE_Error_log.jpg

I am not sure, if I ran the Sim correctly: Simulate, Run nothing appears, just the error window. I close it and double click on R1 current which shows me the Sim graph on the black background.
 

ericgibbs

Joined Jan 29, 2010
12,908
hi,
Your error is in U2 the DB3, check the Net list.
E
Update:
Post your DB3.sub file, you will have to zip to upload
 
Last edited:

Alec_t

Joined Sep 17, 2013
12,068
The model for DB3 in the OP's lib file would seem different from the one in yours, Eric.
Kevil, try editing the DB3 model by deleting the space after the asterisk in the 1.462* 0.342 bit.
 

eetech00

Joined Jun 8, 2013
2,360
I am simulating the triac control on example circuit. Alhtough the simulation run sucesfully, I got:



in the SPICE Error log at the begging of the simmulation. Do not know where is the line 18 mentioned in the error mesage.I don't know too, how to enable the sweep resistor legend to display corresponding resistor values and colors.

View attachment 226913
There is an error in st_diacs.lib file. There are missing or mis-placed curly braces in line 79.

Find line 79:
R_R1 N02098 TRG 1.462* {Tr}

Change line 79 to this:
R_R1 N02098 TRG {1.462* Tr}
 
Top