Error simulating LM5155 boost convertor in LTspice

Thread Starter

gokulpradeep010

Joined Jun 2, 2021
27
Hi,
I am trying to design a step up 24V-180V 50mA, boost convertor using LM5155. I downloaded the unencrypted pspice model(as it is the only available one) from the TI website and tried simulating in LT spice. But, unfortunately I am getting syntax error. Anyone having previous experience kindly help me to troubleshoot this problem. Thanks in advance.
 

Attachments

ericgibbs

Joined Jan 29, 2010
12,902
hi 010,
Thanks for the download, got that asc and lib OK.

Problem is I don't have the model 'asy' file.;)
If you find that you cannot upload a 'asy' file, just add .txt extension and upload. eg: LM5155.asy.txt

E
 

ericgibbs

Joined Jan 29, 2010
12,902
hi,
Checking thru the NET list [lib] against the reported error

On line #238 of the NET list there is one extra } which is a Syntax error, delete the } and Save , close and restart LTS.

G_U8_ABMII1 U8_N16764954 UVLO_SYNC VALUE { 5u*V(U8_UVLO_OK)} }

E
 

Attachments

Thread Starter

gokulpradeep010

Joined Jun 2, 2021
27
hi,
Checking thru the NET list [lib] against the reported error

On line #238 of the NET list there is one extra } which is a Syntax error, delete the } and Save , close and restart LTS.

G_U8_ABMII1 U8_N16764954 UVLO_SYNC VALUE { 5u*V(U8_UVLO_OK)} }

E
Hi,
I tried the same but not working for me.
again the same error appears
 

ericgibbs

Joined Jan 29, 2010
12,902
hi,
Just in case your file paths are not the same.
I have zipped 4 working files, asy, net, lib & a asc2 .
Unzip to your Desktop and run the files from the Desktop, do you follow that OK.?

E
Let me know how it goes
 

Attachments

ericgibbs

Joined Jan 29, 2010
12,902
hi gok,
Although the LTS simulation runs in my PC, the model will not function correctly.

There must be other problems in the model, where did you get the unencrypted version of the model.?
E
 
Top