Threatmill with MC2000 controller problem

Discussion in 'Power Electronics' started by Renear, Apr 24, 2018.

  1. Renear

    Thread Starter New Member

    Apr 24, 2018
    3
    0
    Hello,

    I have a threat mill that doesn’t work, decline motor works, no power on the motor, think MC2000 is defect.

    Leds that are on: Ld1 15V

    On HD5 the 5V power is not correct, only 3,6V at 0km/h, When I speed up to 3.6km , it drops tot 3.3V. The voltage on the white wire is then 0,9V

    HV led is in both situation off.


    When I connect 5V DC and 0-5V DC on connector HD4, then LD1flickers, LD2 HV goes on, LD4 Gate stays off, motor is dead. (motor works on 24 V DC)

    Can anyone help me with the circuit diagram of this controller? Any suggestion what component(s) do you think is defect?

    BR
    Rene
     
  2. MaxHeadRoom

    Expert

    Jul 18, 2013
    15,709
    4,578
    Assume you mean TreadMill?
    I have posted a few PDF on the MC-2100 before, but not sure what the differences are.
    That is odd that the motor is 24vdc as generally they are 90vdc?
    Can you post a pic of the controller?
    Mac..
     
  3. Renear

    Thread Starter New Member

    Apr 24, 2018
    3
    0
    20180425_075354[1].jpg Hello,

    The motor is a DC 200VDC version, mc2000 is different from the mc2100.
    Hope the pictures give you a good impression.

    BR
    Rene
     
  4. Renear

    Thread Starter New Member

    Apr 24, 2018
    3
    0
    And the MC2000 picture
     
Loading...