Problem with Mastech MS8229

Discussion in 'Test & Measurement Forum' started by 964758, Nov 12, 2018.

  1. 964758

    Thread Starter New Member

    Nov 12, 2018
    6
    1
    Hello ! Problem with Mastech MS8229. In a resistance mode at every turn shows 28-30 mΩ. I attached the photo, please see. How can I resolve the problem ? Many thanks in advance ! DSC02743.JPG
     
  2. bertus

    Administrator

    Apr 5, 2008
    19,510
    3,973
    Hello,

    It shows a very high value 28.85 MΩ.
    It could be there is some moisture in the meter that causes this effect.

    Bertus
     
    964758 likes this.
  3. Mr. Multimeter

    Member

    Sep 17, 2018
    61
    4
    Do you get this anomaly with the test probes removed? If you touch the leads together does it zero out?
    Might also check the fuse..
     
    964758 likes this.
  4. 964758

    Thread Starter New Member

    Nov 12, 2018
    6
    1
    Yes, when probes removed the same problem. When I'm touch the leads together 0.2 Ω
    [​IMG]
     
  5. 964758

    Thread Starter New Member

    Nov 12, 2018
    6
    1
    Сould this happen when I measured the resistance on the board in the place where it was 5 volts ?

    I cleaned the board of multimeter with spirit 96%, and now works good ! Thanks for your replies !

    Still the same problem ...
     
    Last edited by a moderator: Nov 14, 2018
  6. spinnaker

    AAC Fanatic!

    Oct 29, 2009
    7,815
    3,666
    Try putting it under a hair dryer for 15 to 20 minutes? Or put it in a big bowl of uncooked rice,
     
  7. 964758

    Thread Starter New Member

    Nov 12, 2018
    6
    1
    Now after hair dryer works fine, I don't know how much time will work ok. Many thanks for reply !
     
    spinnaker likes this.
Loading...