Proteus simulation error

Thread Starter

touijer

Joined May 2, 2022
4
i have a probleme with my circuit simulation ;
ISIS Release 8.06.02 (Build 23525) (C) Labcenter Electronics 1990- 2017.
Compiling design 'C:\Users\Dell\OneDrive\Documents\New Project.pdspr.pdsprj'.
Netlist compilation completed OK.
Netlist linking completed OK.
Partition analysis completed OK.
Simulating partition [07E763F2]
PROSPICE 8.04.00 (Build 21720) (C) Labcenter Electronics 1993-2017.
Loaded netlist 'C:\Users\Dell\AppData\Local\Temp\LISA1898.SDF' for design 'New Project.pdspr.pdsprj'
[SPICE] Gmin step [0 of 120] failed: GMIN=0.001
[SPICE] Gmin stepping failed
[SPICE] Source step [1 of 120] failed: source factor = 0.8333
[SPICE] Too many iterations without convergence.
Real Time Simulation failed to start.
 

Thread Starter

touijer

Joined May 2, 2022
4
i have a probleme with my circuit simulation ;
ISIS Release 8.06.02 (Build 23525) (C) Labcenter Electronics 1990- 2017.
Compiling design 'C:\Users\Dell\OneDrive\Documents\New Project.pdspr.pdsprj'.
Netlist compilation completed OK.
Netlist linking completed OK.
Partition analysis completed OK.
Simulating partition [07E763F2]
PROSPICE 8.04.00 (Build 21720) (C) Labcenter Electronics 1993-2017.
Loaded netlist 'C:\Users\Dell\AppData\Local\Temp\LISA1898.SDF' for design 'New Project.pdspr.pdsprj'
[SPICE] Gmin step [0 of 120] failed: GMIN=0.001
[SPICE] Gmin stepping failed
[SPICE] Source step [1 of 120] failed: source factor = 0.8333
[SPICE] Too many iterations without convergence.
Real Time Simulation failed to start.
 

Attachments

Danko

Joined Nov 22, 2017
1,302
I have this message:
...
PROSPICE 8.13.00 (Build 31499) (C) Labcenter Electronics 1993-2021.
Loaded netlist 'C:\Temp\LISA6005.SDF' for design 'New Project.pdspr.pdsprj'
[SPICE] Gmin step [28 of 120] failed: GMIN=2.32631e-005
[SPICE] singular matrix: check nodes #U1:B#00152 and #00010.
[SPICE] Gmin stepping failed
[SPICE] Source step [1 of 120] failed: source factor = 0.8333
[SPICE] Too many iterations without convergence.
Real Time Simulation failed to start.
---
Only way I see, is redraw circuit from zero, step by step,
opamp by opamp and simulate circuit after every addition.
 

Thread Starter

touijer

Joined May 2, 2022
4
First i wanna thank you for taking time and running my schema ,i want tell you that i habe already tried more than one time to rebuild the curcuit from scratch but it always give me errors that why i came here to seek for help .
 

eetech00

Joined Jun 8, 2013
3,150
First i wanna thank you for taking time and running my schema ,i want tell you that i habe already tried more than one time to rebuild the curcuit from scratch but it always give me errors that why i came here to seek for help .
I looked at your schematic. You need to learn to draw schematics correctly.;)

Troubleshoot by reducing the schematic into small functional blocks.
Troubleshoot each block individually, one at a time until each block works without error.
This should be easy to do since each block is basically an Opamp.
 
Top