Power flow calculations do not add up.

Thread Starter

KevinEamon

Joined Apr 9, 2017
281
Guys could someone check some of these calcs from our lecture notes. I don't know if I'm doing it wrong or the notes or wrong... I mean I know there's going to be some discrepancies in accuracy... but that's not it. I'm just banging my head off the wall here...

Take this for example: - According to the notes they're supposed to be done in Rads. The only way I can even get close is in degrees and then the signs are switched and stuff.
1586537548966.png

There's this one too and other. Giving me a head ache at this point.

1586537744677.png

Is it me or what?
 

Attachments

Thread Starter

KevinEamon

Joined Apr 9, 2017
281
Wth like guys I must be doing something stupid. Can someone give me a clue here. I have = 1.255KA per phase for that first 1.
I'm not looking to start anything I just want to know, I'm not completely losing the plot here or something....
1586546054043.png
 

Thread Starter

KevinEamon

Joined Apr 9, 2017
281
Guys I've actually found this in a textbook this last one -
https://books.google.co.uk/books?id...MVA FA/133 MVA FOA has a 7% impedance&f=false
1586891950306.png

I thought this was just my lecturer made a mistake but it's in a book. And now I'm freaking out.
I though he'd meant to divide by (3*34.5) and had rounded up incorrectly as well as:

100/(sqrt3 * 34.5) = 0.97 approx.

Can someone please just tell me, which is the correct way to do this? What am I missing here?
 
Top