PICkit3 and mplab X can't work together?

Discussion in 'Embedded Systems and Microcontrollers' started by bug13, Oct 31, 2012.

  1. bug13

    Thread Starter Senior Member

    Feb 13, 2012
    1,259
    41
    Hi

    I recently got a PICkit 3, and I can't get it to work with mplab x 1.41, mplab x can't see the PICkit 3 at all.

    if I follow the method here:
    http://www.microchip.com/forums/m670702-print.aspx
    it works once, and after i reboot, it doesn't work again.

    is someone know how to fix it?

    with the method, i can sucessfully program a PIC, but it works only once.
     
  2. t06afre

    AAC Fanatic!

    May 11, 2009
    5,939
    1,224
    I do not use MPLABX. Unless you have to use MPLABX due to OS. I would have used MPLAB
     
  3. takao21203

    AAC Fanatic!

    Apr 28, 2012
    3,648
    477
    Root hub or distributed hub?
     
  4. takao21203

    AAC Fanatic!

    Apr 28, 2012
    3,648
    477
    Also, have you tried MPLAB IPE?
     
  5. tshuck

    Well-Known Member

    Oct 18, 2012
    3,527
    675
    This sounds like it might be a driver issue. Have you installed the other version of mplab?
     
  6. bug13

    Thread Starter Senior Member

    Feb 13, 2012
    1,259
    41
    I have tried the MPLAB IPE, it only work once as well

    the PICkit 3 is connected to my laptop's usb, nothing in between.
     
  7. bug13

    Thread Starter Senior Member

    Feb 13, 2012
    1,259
    41
    that happens when I just install the mplab x, but later on I installed a mplab 8 just to talk to the pickit 3 and updated the bootloader, AF etc.. to v1.28 or something
     
  8. bug13

    Thread Starter Senior Member

    Feb 13, 2012
    1,259
    41
    ok, I found out something very strange, the pickit 3 only work on the usb port on the right hand side, none of the usb ports on the left works.

    but my AVR programmer and Arduino Uno both work fine with the usb ports on the left hand side....

    mmm... I really want to connect my pickit 3 on the left as all my stuff are on the left... bummer
     
Loading...