xbee s2 (zigbee) communication problem

Discussion in 'Wireless & RF Design' started by prabaei, Dec 14, 2011.

  1. prabaei

    Thread Starter New Member

    Oct 21, 2011
    2
    0
    hi,
    i purchased two xbee s2 module from http://robokits.co.in/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=7&products_id=278&zenid=50cc564ec7097dfd1e56ec0cf9ab54f5 and i purchased one xbee usb adapter from http://robokits.co.in/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=7&products_id=323
    i downloaded x_ctc software from digi.....


    xbee1(to be attached to computer)
    firmware as coordinator
    baud rate 9600
    pan id 3FFF
    destination address low 13A200
    destination address high 406F72D8
    serial low 13A200
    serial high 40F6F72A5

    XBEE2
    firmware as router or end device
    baud rate 9600
    pan id 3FFF
    destination address low 13A200
    destination address high 40F6F72A5
    serial low 13A200
    serial high 406F72D8

    once after writing the configuration
    i plugged in the router device(xbee 2) in the bread board, connected as follows
    pin1-3.3v
    pin2-Dout is connected to Din pin3(for loop back test)
    pin 10 is grounded

    i plugged the xbee (coordinator) to usb explorer and using x-ctu application i started a range test but i get back nothing, everything i get is timed out no response,.... i am really frustrated kindly tell me where i have gone wrong please is i am wrong with the connection or with the configuration
     
  2. Zazoo

    Member

    Jul 27, 2011
    114
    43
    It's difficult to say without more information.

    What are the scan channel (SC), Operating Channel (CH) and Operating PAN ID (OP) values for each radio?

    Also what mode is each radio operating in (AT or API)?

    What kind of output are you getting on the router XBee's pins 15 (ASSOC) and 6 (RSSI) when performing the range test?
     
Loading...