Why is DC load line different from AC load line?

Discussion in 'Homework Help' started by hoyahoya7, Mar 5, 2009.

  1. hoyahoya7

    hoyahoya7 Thread Starter New Member

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    1
    I know that Q-point is intersection of AC load line and DC load line.

    but!
    I don't know why DC load line is different from AC load line.

    I think that it means difference of resistance value.

    WHY???????????

    Help me~
  2. Papabravo

    Papabravo AAC Fanatic!

    Joined:
    Feb 24, 2006
    Messages:
    6,037
    Location:
    Michigan, USA (GMT-5)
    It is not the resistance, but the AC impedance which is frequency dependent.
  3. hgmjr

    hgmjr Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Messages:
    9,030
    Location:
    Tennessee, USA (GMT-6)
    To echo what papabravo has stated, a device that exhibits an ac load-line in addition to a dc load-line possesses a load impedance that is not purely resistive.

    hgmjr
Similar Threads
Forum Title Date
Homework Help Load line for photodiode Sep 26, 2012
Homework Help AC load line Jul 3, 2012
Homework Help AC DC loadline (CE + CC together) May 29, 2011
Homework Help Non Linear Loads Jan 30, 2011
Homework Help AC load line Jan 21, 2011

Share This Page