Why is DC load line different from AC load line?

Discussion in 'Homework Help' started by hoyahoya7, Mar 5, 2009.

  1. hoyahoya7

    hoyahoya7 Thread Starter New Member

    Joined:
    Mar 5, 2009
    Messages:
    1
    I know that Q-point is intersection of AC load line and DC load line.

    but!
    I don't know why DC load line is different from AC load line.

    I think that it means difference of resistance value.

    WHY???????????

    Help me~
  2. Papabravo

    Papabravo AAC Fanatic!

    Joined:
    Feb 24, 2006
    Messages:
    5,850
    Location:
    Michigan, USA (GMT-5)
    It is not the resistance, but the AC impedance which is frequency dependent.
  3. hgmjr

    hgmjr Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 28, 2005
    Messages:
    9,030
    Location:
    Tennessee, USA (GMT-6)
    To echo what papabravo has stated, a device that exhibits an ac load-line in addition to a dc load-line possesses a load impedance that is not purely resistive.

    hgmjr
Similar Threads: load line
Forum Title Date
Homework Help Load line for photodiode Sep 26, 2012
Homework Help AC load line Jul 3, 2012
Homework Help AC DC loadline (CE + CC together) May 29, 2011
Homework Help Non Linear Loads Jan 30, 2011
Homework Help AC load line Jan 21, 2011

Share This Page