UPS LP33 400 Vac GE Series 5, 40 KVA

Discussion in 'Power Electronics' started by LLOPEZ, Sep 12, 2016.

  1. LLOPEZ

    Thread Starter New Member

    Sep 12, 2016
    2
    0
    Hi there, I have a UPS LP33 400 Vac GE Series 5, 40 KVA.
    It show a 4118 alarm code: Battery Fault
    I changed the battery set but the alarm message continue almost each 24 hours; and on battery metric we have:
    Vp: 272V
    Vn: 242V
    T: 25 °C
    Charge Level: 100%
    Autonomy: 41 min
    Charge mode: Boost
    Why Vp and Vn are different?
    Is neecessary to change any parameter to activate the new battery set?
    I would appreciate, any hint to solve the issue.
    TIA,
    [​IMG]
     
  2. Kermit2

    AAC Fanatic!

    Feb 5, 2010
    3,795
    951
    First step is to use a meter and check voltage of each battery.
    No need to disconnect them just put black and red leads on the appropriate terminals of a battery and record voltage. If there is a bad battery you will find it.
     
  3. LLOPEZ

    Thread Starter New Member

    Sep 12, 2016
    2
    0
    Kermit2, thanks for your reply.
    We already did; the bank have central tab, one was charged the other one not. We exchange the banks and the bank with low charge charges normally. Are there a charging problem? Although there is no error message.
     
  4. Kermit2

    AAC Fanatic!

    Feb 5, 2010
    3,795
    951
    Could you post a simple diagram of your battery bank connection?

    It is better than just guessing. Right now it sounds like you have a charge problem, but it could be just an overlooked connection or something similarly simple.

    A nice clear photograph of the inside would also be helpful.
     
Loading...