TRIAC question

Discussion in 'General Electronics Chat' started by Acouztica1205, Mar 23, 2012.

  1. Acouztica1205

    Acouztica1205 Thread Starter New Member

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    1
    Location:
    Philippines
    just gonna ask how to post lol.
    coz I cant post my question about TRIAC ,
    could an electrolytic capacitor be used in such circuit? sorry ^^
  2. Bill_Marsden

    Bill_Marsden Moderator Staff Member

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Messages:
    19,230
    Location:
    Dallas, TX (GMT-5 w/ DST)
    Welcome to AAC!

    A thread belongs to the OP (original poster). Trying to take over someone elses thread is called hijacking, which is not allowed at All About Circuits. I have therefore given you a thread of your very own.

    This was split from http://forum.allaboutcircuits.com/showthread.php?p=468784#post468784

    To start a new post just press the "New Thread" button on the middle left side of the screen.
  3. #12

    #12 AAC Fanatic!

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    9,586
    Location:
    15 miles west of Tampa, Florida
    Electrolytic capacitors are usually not used with triacs because triacs are usually used with rather high voltages and they don't need a lot of capacitance in their snubber circuit. Cheaper and safer to use film caps or ceramics.

    ps, triacs are used with AC current. A non-polar electrolytic is rather expensive.
Similar Threads
Forum Title Date
General Electronics Chat Question about opto-triacs Nov 30, 2009
General Electronics Chat Triacs control board - Is this ciruit correct? Wednesday at 10:59 AM
General Electronics Chat Triac Equivalent May 14, 2014
General Electronics Chat triac triggering Oct 25, 2013
General Electronics Chat How to use TRIAC Sep 27, 2013

Share This Page