Sony Bravia KDL-40X1000

Discussion in 'General Electronics Chat' started by kybill, Feb 5, 2014.

  1. kybill

    Thread Starter New Member

    Feb 5, 2014
    19
    0
    need help with board layout on this model Sony Bravia KDL-40X1000 i brought this and i think a board is missing
     
  2. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,741
    759
    Show me a picture of the inside. Remove the back and snap a picture.
    I do not recall I have that model schematic
     
  3. kybill

    Thread Starter New Member

    Feb 5, 2014
    19
    0
    Last edited: Feb 5, 2014
  4. kybill

    Thread Starter New Member

    Feb 5, 2014
    19
    0
  5. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,741
    759
    Ummm ! I don't think so.

    Are there any unconnected wires any where?

    Is it working ?
     
  6. kybill

    Thread Starter New Member

    Feb 5, 2014
    19
    0
    no broken wires
    just one plug on board that has no wire going to it it on the left i will circle it
    and it blinks 9 times
     
    Last edited: Feb 6, 2014
  7. kybill

    Thread Starter New Member

    Feb 5, 2014
    19
    0

    heres a photo i got from a model Sony Bravia46x1000, but mine is a 40x1000
     
  8. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,741
    759
    Need the service manual to make sure.
    Ur photo's are not clear enough
     
  9. kybill

    Thread Starter New Member

    Feb 5, 2014
    19
    0
    photo ill get another one for ya


     
  10. kybill

    Thread Starter New Member

    Feb 5, 2014
    19
    0
    better pic


     
  11. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,741
    759
    need to know what that connector is on the PSU/Inverter
     
  12. kybill

    Thread Starter New Member

    Feb 5, 2014
    19
    0
    the number below the connector is CN6101 CIRCLED IN RED


     
  13. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,741
    759
    Any other connectors left ?

    Any wires not connected to anything ?
     
  14. kybill

    Thread Starter New Member

    Feb 5, 2014
    19
    0
    No not visible


     
  15. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,741
    759
    So may be a 40" one is not using the PCB tht the 46" one uses.

    I cannot find the service manual for that specific model. So I went thru with what I have. Most of them does not use 9 blinks.

    One did.
    9 blinks is fan error ( from one manual I have )

    Check all your fans
     
  16. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,741
    759
    If fan works the tacho pin might not.
    Without a tacho signal from even 1 fan the set will shut down.

    Check em' replace if you can
     
  17. kybill

    Thread Starter New Member

    Feb 5, 2014
    19
    0
    down on the power supply i hear a click on the power board on the bottom its coming from a white ceramic fuse
     
  18. kybill

    Thread Starter New Member

    Feb 5, 2014
    19
    0
    when i turn the tv on none of the fans come on just blinks 9 times repeatedly

    cant find a schematic for it no where

     
  19. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,741
    759
    If you don't try what I said, I can't help you
     
    kybill likes this.
  20. kybill

    Thread Starter New Member

    Feb 5, 2014
    19
    0
    all checked out good


     
Loading...