SMPS PROBLEM please help

Discussion in 'General Electronics Chat' started by Peter_England, Jun 30, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Peter_England

    Thread Starter Member

    Jun 29, 2013
    73
    1
    I need help with 300 watt atx smps.. The problem is when starting this smps with load or without load with shorting green and black wires it stay on for only 5 to 10 minutes and shutdown itself automatically but when it is in on condition it give proper outputs nothing is burnt or giving physical sign of failure please help in this matter.
     
  2. mcgyvr

    AAC Fanatic!

    Oct 15, 2009
    4,769
    969
    There is NO point it trying to "internet" diagnose a cheap faulty 300W ATX power supply. Its only a few dollars ($20 USD maybe) to just go purchase a new one. It could be a failing solder joint to an overheating IC to a loose wire or any other "difficult to find issue". Its just not worth the time.

    Its one thing to spend time trying to diagnose faulty equipment if you have the knowledge to do so but to expect someone on the internet to magically fix your power supply when you didn't even mention the manufacturer or part number or show pictures of the circuit boards or anything other than it just shuts down after 5-10 minutes. Just go to the store and buy a new one. Its dead..Give up.
     
  3. Dodgydave

    Distinguished Member

    Jun 22, 2012
    4,979
    744
    Its going into over volts or overcurrent sense shutdown, cheaper to bin it and buy a new one.
     
  4. Peter_England

    Thread Starter Member

    Jun 29, 2013
    73
    1
    I am sorry Mcgyvr for disturbing you.. anyone's can help ?
    Thanks dodgydave I will try your point's but I don't want to just scrap thisone .
     
  5. bertus

    Administrator

    Apr 5, 2008
    15,647
    2,346
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.