Single phase induction motor

Discussion in 'The Projects Forum' started by gelecg, Dec 2, 2011.

  1. gelecg

    Thread Starter New Member

    Dec 25, 2008
    3
    0
    I have driving 2.2 HP single phase ac induction motor with capacitor like you.
    AND bta41 failing.

    snubber and zero crossing is correct.but bta41 in full load suddenly failed.

    can you help me?
     
  2. MrChips

    Moderator

    Oct 2, 2009
    12,432
    3,360
    Don't do this to us. You freaked me out!
    Mods can we lock this?
     
  3. Georacer

    Moderator

    Nov 25, 2009
    5,142
    1,266
    Greetings! And welcome to AAC!

    Your post has been moved into its own thread, where it will draw more responses.

    Please refrain from "hijacking" existing threads with tangent or off-topic questions. You can create new threads for new questions using the "New Thread" button on the upper left of the page.
     
  4. strantor

    AAC Fanatic!

    Oct 3, 2010
    4,302
    1,988
    can we have a link to the hijacked thread? This post makes no sense without whatever content was hijacked.
    Or OP can you explain what the situation is, with a new description?
     
  5. Georacer

    Moderator

    Nov 25, 2009
    5,142
    1,266
    Err, I 'm afraid I lost the link, sorry. But as far as I remember, this was posted on a very old thread and was irrelevant to it.
     
  6. Georacer

    Moderator

    Nov 25, 2009
    5,142
    1,266
    @gelecg

    Please post more info about your problem. What is a bta41?
     
  7. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,750
    759
    BTA14 is a triac...me thinks.
     
  8. gelecg

    Thread Starter New Member

    Dec 25, 2008
    3
    0
    thats right R!f@@
    bta41 is a 40A triac.
     
  9. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,750
    759
    so OP what happened ?
     
  10. strantor

    AAC Fanatic!

    Oct 3, 2010
    4,302
    1,988
    bta41 40a triac failed apparently
     
Loading...