PSPICE pico amp currents

Discussion in 'General Electronics Chat' started by jut, Feb 23, 2009.

  1. jut

    Thread Starter Senior Member

    Aug 25, 2007
    224
    2
    Does anyone know why some currents like 8 pico amps show up in the simulation?

    I was simulating a wheatstone bridge in school lab with PSPICE, and one branch had this current.
     
  2. Ron H

    AAC Fanatic!

    Apr 14, 2005
    7,050
    657
    8 picoamps is an allowable current for a Wheatstone bridge. Why don't you post you schematic so we can understand why you are mystified?
     
  3. jut

    Thread Starter Senior Member

    Aug 25, 2007
    224
    2
    [​IMG]


    Here's the circuit, but this time simulated with Multisim. It has the same 8 pico amps.

    I guess I wasn't clear in my initial post. The voltage difference across R2 is 0V, yet there is some current flow. This 8 pA isn't ruining my life, I'm just curious why the simulation calculates it.
     
    Last edited: Feb 24, 2009
  4. Ron H

    AAC Fanatic!

    Apr 14, 2005
    7,050
    657
    Switch to LTspice. :D

    It says the current is zero. Zilch. Nada.
     
  5. jut

    Thread Starter Senior Member

    Aug 25, 2007
    224
    2
    I just downloaded it. I think I need to RTFM. I was having trouble simulating a depending source.
     
  6. Ron H

    AAC Fanatic!

    Apr 14, 2005
    7,050
    657
    Is this related to the circuit you posted? It has no dependent sources.
     
  7. jut

    Thread Starter Senior Member

    Aug 25, 2007
    224
    2
    Oh sorry, no it's not. It was another homework assignment.
     
  8. Ron H

    AAC Fanatic!

    Apr 14, 2005
    7,050
    657
    Let us know if you're having trouble with a dependent source in LTspice.
     
Loading...