Problem- vacuum diode

Discussion in 'General Electronics Chat' started by tam72f1, Dec 21, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tam72f1

    Thread Starter New Member

    Aug 19, 2014
    15
    1
    Hi all!
    I used this diode to design a full-wave rectification but wave is displayed on Mutilsim that incorrect with theory!
    Can anyone help me to repair this circuit!
    Thank you so much!
     
    Lundwall_Paul likes this.
  2. MaxHeadRoom

    Expert

    Jul 18, 2013
    10,510
    2,369
    You have both AC and DC referenced to the same common point for one.
    Max.
     
  3. crutschow

    Expert

    Mar 14, 2008
    12,991
    3,227
    I don't see any problem with your circuit, which appears to be a standard full-wave rectifier configuration designed to give a negative voltage output (is that the intention?) and should show two negative peaks per cycle, not one. Perhaps your tube model has a problem.
     
    Lundwall_Paul likes this.
  4. alfacliff

    Well-Known Member

    Dec 13, 2013
    2,449
    428
    there is a problem, why do you have both the plate tap and the filament tap grounded? if you are trying for + output, unground the filament tap, and use it for output to filters.
     
  5. MaxHeadRoom

    Expert

    Jul 18, 2013
    10,510
    2,369
    Suggestion:
    [​IMG]

    Max.
     
  6. Lundwall_Paul

    Member

    Oct 18, 2011
    220
    19
    Vacuum tubes I love it.
     
  7. ian field

    Distinguished Member

    Oct 27, 2012
    4,413
    782
    If you're only getting half-wave rectified output - try reversing the phase of one of the secondaries feeding the anodes.
     
  8. Wendy

    Moderator

    Mar 24, 2008
    20,765
    2,535
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.