PIC 16F88 and RB3 (MICROBASIC v5.0)

Discussion in 'Embedded Systems and Microcontrollers' started by jarc240, Jul 21, 2011.

  1. jarc240

    Thread Starter New Member

    Jul 21, 2011
    3
    0
    Hy everybody:)
    I have a question obout 16F88 RB3 activation.
    In the data spec. of 16f88 is a command for RB3 I/O activation.
    (Look at the first link)
    http://www.shrani.si/f/3Q/Z4/3Sa5ZNKE/1.png
    The command is (CONFIG1.LVP=1)
    But basic show error on CONFIG1.LVP=1 :confused::confused:
    ...My test program is:

    Is it something to do with this (Look at the second link)
    http://www.shrani.si/f/1I/TV/13sc8rTE/2.png

    Thanks:rolleyes:
     
  2. jarc240

    Thread Starter New Member

    Jul 21, 2011
    3
    0
    ups portb=3 is wrong......portb.3=1
     
  3. ErnieM

    AAC Fanatic!

    Apr 24, 2011
    7,394
    1,606
    @jarc240: You need the specific command your specific C compiler uses to set the configuration bits. That is typically done outside of the MAIN loop (but placement may not matter as it does not generate executable code).

    RTFM time for you. Or look at some of the sample programs that come with your compiler.
     
  4. jarc240

    Thread Starter New Member

    Jul 21, 2011
    3
    0
    OH I see now.
    That make sense why i have error.

    I will check some sample program on the google.
    Thanks
     
  5. ErnieM

    AAC Fanatic!

    Apr 24, 2011
    7,394
    1,606
    Wait a sec, did you mean MiKrobasic, with a K? That's a MicroElektrnoika product, right? AFAIK the newer version set config bits with a menu setting under Project | Edit Project.

    You have to start a project first of course to be able to edit it.
     
Loading...