LM567: a good start, some issues

Discussion in 'The Projects Forum' started by mxabeles, Jun 14, 2013.

  1. mxabeles

    Thread Starter Active Member

    Apr 25, 2009
    182
    0
    Hi There,
    Started work anew with LM567s. Got them to respond to frequencies coming out of my computer, which is a good start. Hooked up using the headphone jack.

    The timing capacitor is 0.022 uf, and they are set to respond to 11.7kHz, 8kHz, and 7.5kHz. The problem currently is they only work being fed a single tone.
    For this project, using multiple control frequencies at a time is key. Tried playing with amplitude, thinking distortion might have been the culprit. No luck there...Any suggestions?

    Thanks,
    -M
     
  2. mxabeles

    Thread Starter Active Member

    Apr 25, 2009
    182
    0
    some more wiring info:
    Splitting the control track from my computer,
    I simply have my 1/8th mono cable going to 10uf cap. From the cap, it is just jumper cabled out to the input of each LM567. Maybe a better way to split the signal?

    Thanks again,
    -M
     
  3. bertus

    Administrator

    Apr 5, 2008
    15,648
    2,347
    Hello,

    Have a look at page 8 of the attached datasheet to set the bandwidth.

    Bertus
     
  4. mxabeles

    Thread Starter Active Member

    Apr 25, 2009
    182
    0
    Hi Bertus,
    OK, I'm trying to figure this pdf out. In layman's terms, messing around with C2 might do the trick, yes? Seems that sets the bandwidth.

    Best,
    -M
     
Loading...