How many users can it handle?

Discussion in 'Feedback and Suggestions' started by nerdegutta, Nov 9, 2014.

  1. nerdegutta

    Thread Starter Moderator

    Dec 15, 2009
    2,517
    785
    I've got this two times today, and started to wonder how many online users the AAC server can handle at once?

    2ndTimeToday.png

    Somewhere on the top right hand, there is a link that says something like "Try Live version of site" - or something similar. When I click that, I'm back on track...
     
  2. ISB123

    Well-Known Member

    May 21, 2014
    1,239
    527
    I get that sometimes,maybe 1-2 times in 3 weeks.
     
  3. Georacer

    Moderator

    Nov 25, 2009
    5,142
    1,266
    We generally have less users online simultaneously after the software switchover. This may be a CloudFlare thingie but I'm just guessing here.
     
  4. bertus

    Administrator

    Apr 5, 2008
    15,649
    2,348
    Hello,

    In the old (vBulletin) there was a number of members online based on 60 minutes.
    Now the number of members online is based on 30 minutes.

    Bertus
     
    Georacer likes this.
  5. nerdegutta

    Thread Starter Moderator

    Dec 15, 2009
    2,517
    785
    OK, I haven't had the error for some days now.
     
  6. jrap

    Administrator

    Jun 25, 2006
    961
    200
    I don't have any hard numbers, but the server can handle a lot of simultaneous visitors :) However, sometimes there are hiccups, either on our server, or CloudFlare. When this happens, those CloudFlare Error pages show up. If the frequency increases, then it's something I will definitely look into!
     
  7. nerdegutta

    Thread Starter Moderator

    Dec 15, 2009
    2,517
    785
    OK, I'll keep an eye out for the messages.
     
    jrap likes this.
  8. Wendy

    Moderator

    Mar 24, 2008
    20,766
    2,536
    What exactly does Cloud Flare do for us?
     
  9. jrap

    Administrator

    Jun 25, 2006
    961
    200
    Lots of good stuff :) - https://www.cloudflare.com/overview

    Most importantly it acts as a CDN - all static files (images, javascript, css) are cached on their worldwide network. This speeds up delivery of these files for everyone. It also helps take the load off our server, since requests for these files will be handled by CF.
     
  10. nerdegutta

    Thread Starter Moderator

    Dec 15, 2009
    2,517
    785
    CDN?
    CF?
     
  11. jrap

    Administrator

    Jun 25, 2006
    961
    200
    CDN - Content Delivery Network (link)

    CF ...My bad, I should have just wrote CloudFlare again!
     
  12. nerdegutta

    Thread Starter Moderator

    Dec 15, 2009
    2,517
    785
    OK, got ya.
     
  13. djsfantasi

    AAC Fanatic!

    Apr 11, 2010
    2,812
    834
    Does CloudFlare let you "brand" those error pages so that they will appear to come from AAC? I know when I used Akamai for commercial uses, they gave me that capability.

    I don't mean to imply we should do that, just professionally curious :)
     
  14. jrap

    Administrator

    Jun 25, 2006
    961
    200
    I've never even considered that! Looking into it - it appears that they do offer customized error pages. Thanks :)
     
    djsfantasi likes this.
Loading...