HELP REQUIRED ... Wireless Car Security

Discussion in 'The Projects Forum' started by docosama, Dec 22, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. docosama

    Thread Starter New Member

    Dec 22, 2013
    Hi there

    I am working a Car security project which controls Door Locks via 433Mhz remote and GSM mobile. The basic Schematic is attached (Mobile phone SE T610 connections not shown). I am facing problems it running smoothly. It resets each time when door lock motor is attached or when car ignition starts.

    When I attach the door lock motor (shown in the circuit) and latch the relay using programming, the ATmega328 resets and the Door lock motor shakes only. However, when there is no door lock motor attached, the LOCK / UNLOCK relay latches smoothly as I expect from the programming result.

    Later I increased the Capacitor values to 1000uf connected befor eand after 7805. This helped a bit but fails in the car when car ignition starts.
    Athineos likes this.
  2. bertus


    Apr 5, 2008

    I am closing this thread as it violates AAC policy and/or safety issues.

    6. Restricted topics.

    The following topics are regularly raised however are considered “off-topic” at all times and will results in Your thread being closed without question:

    • Any kind of over-unity devices and systems
    • Automotive modifications
    • Devices designed to electrocute or shock another person
    • LEDs to mains
    • Phone jammers
    • Rail guns and high-energy projectile devices
    • Transformer-less power supplies
    This comes from our Tos:
    Terms of Service
    There will be enough sites where automotive questions can be discussed :
    Member selected automotive forums

    Last edited: Dec 22, 2013
Thread Status:
Not open for further replies.