Forum Response Thread - How are things loading?

Discussion in 'Feedback and Suggestions' started by jrap, May 6, 2010.

  1. jrap

    Thread Starter Administrator

    Jun 25, 2006
    961
    200
    Hi Everyone,

    Would love to get some feedback about how the response time is on the forums, as a few folks have mentioned they experience considerable slow loading times.

    If you experience slow load times, please let us know in this thread! If you could specify where you are visiting from, connection type (Cable, DSL, Dial-up), and even the specific page you were browsing that would be much appreciated as we try and speed things up around here.


    Cheers!

    Rob
     
  2. someonesdad

    Senior Member

    Jul 7, 2009
    1,585
    141
    I access through a cable connection in the northwest US and in 98 to 99% of the time, the access times are acceptable to me. Those other times, however, things either go very slowly (sometimes taking a minute or more to e.g. post a simple reply or the whole thing just times out. I just go away and come back later.
     
  3. studiot

    AAC Fanatic!

    Nov 9, 2007
    5,005
    513
    Been fast tonight, on an ADSL2+ connection.

    But I find the good times and the bad very dependent on time of day.

    And a question for you John please.

    What news of Dave?
     
  4. retched

    AAC Fanatic!

    Dec 5, 2009
    5,201
    312
    Around 12noon Eastern Standard Time (GMT-5) I notice very long 45sec+ post times and 45sec+ thread loads.

    Then at 2:00am (I know, I should be asleep) the board shuts down for maintenance and I have to endure AAC withdraw for never-ending HOURS (actually a few minutes). ;)

    At noon I am on a WiMax.. Fiber to RF. (At work) 50% of the time I have longer than 30sec wait times.

    The rest of the time (home) I am on a Cable modem. 99% of the time everything is A-ok,
     
  5. Wendy

    Moderator

    Mar 24, 2008
    20,766
    2,536
    Something new has crept in. I am on the forum, I can load the index, but a specific thread can take more than 30 seconds to respond. It is intermittent, only happens occasionally.

    I am using Verizon FIOS.
     
  6. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,754
    760
    For a few minute I could not get to AAC at all tonight, like retched said may be AAC was down for maintenance.
    I'm using a 3G USB modem, dial up at 7.2mbps.
    AAC is A OK
     
  7. jrap

    Thread Starter Administrator

    Jun 25, 2006
    961
    200
    Briefly touched base with him tonight, he's been very busy with work and life from the sounds of it, but hopes to stop by to say hello at some point soon.
     
    Wendy likes this.
  8. Wendy

    Moderator

    Mar 24, 2008
    20,766
    2,536
    I was concerned about him, he hadn't answered any emails. Thanks.

    He is missed.
     
  9. retched

    AAC Fanatic!

    Dec 5, 2009
    5,201
    312
    I have been noticing a trend with pageloads and lags.

    I appears to be database related, more so than actual server response.

    I notice that the server will send the header and beginning of the page, then stall on the pagebuild from the data.

    CSS forms but the info halts for around 30sec or so before the page continues to load.

    See screen shot.
     
  10. bertus

    Administrator

    Apr 5, 2008
    15,648
    2,347
    Hello,

    I noticed the phenomena retched is descibing too.
    Sometimes also the page waits in the middle of the page loading
    or at the position where the online members are presented.

    Bertus
     
  11. retched

    AAC Fanatic!

    Dec 5, 2009
    5,201
    312
    It may be the AJAX routine or on the fly page build scripts.

    But then again I still think it may be database related.
     
  12. jrap

    Thread Starter Administrator

    Jun 25, 2006
    961
    200
    retched, I thought it may have been a database issue, and still certainly could be. I used mtop to monitor and there was a high percent of queries hitting the cached data, so I'm not too sure now. Also been monitoring http requests and it's not at an unusually high rate. The debugging continues :)
     
  13. retched

    AAC Fanatic!

    Dec 5, 2009
    5,201
    312
    Maybe its time to get a high throughput solid-state drive for the server. wink,wink ;)

    Super fast access times and throughput exceeds 30MB/s

    I got ten bucks toward it.
     
  14. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,754
    760
    only 10? :cool:
     
  15. retched

    AAC Fanatic!

    Dec 5, 2009
    5,201
    312
    Alright, Ill match whatever rifaa gives up to half. >thanks rifaa< :rolleyes:

    If the HDD is the problem ;)
     
  16. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,754
    760
    Deal...:rolleyes:
     
  17. jrap

    Thread Starter Administrator

    Jun 25, 2006
    961
    200
    Hey Retched, just wondering what browser you are viewing the forums with?

    Thanks
     
  18. retched

    AAC Fanatic!

    Dec 5, 2009
    5,201
    312
    I use Opera 10.10
     
  19. R!f@@

    AAC Fanatic!

    Apr 2, 2009
    8,754
    760
    Me am using Firefox
     
  20. retched

    AAC Fanatic!

    Dec 5, 2009
    5,201
    312
    He didnt ask you! :p
     
Loading...