Error PSPICE: Incorrect number of interface nodes

Discussion in 'The Projects Forum' started by balto, Oct 13, 2010.

  1. balto

    Thread Starter New Member

    Oct 13, 2010
    2
    0
    Hello all. I am trying to simulate my design but i am almost gone mad with this error i have to solve. It seems like I had conected more pins that are indicated in the simulation model but it is not. I don´t know what to do. Please somebody help!!!


    **** CIRCUIT DESCRIPTION
    ******************************************************************************
    ** Creating circuit file "flyback-fuente-fuente.sim.cir"
    ** WARNING: THIS AUTOMATICALLY GENERATED FILE MAY BE OVERWRITTEN BY SUBSEQUENT SIMULATIONS
    *Libraries:
    * Local Libraries :
    .LIB "D:\Documents and Settings\Juan Jose\Escritorio\Libreria Altium\motormos.lib"
    .LIB "D:\Documents and Settings\Juan Jose\Escritorio\Libreria Altium\NCP1200\Ncp1200.lib"
    .LIB "D:\Program Files\OrCAD_Demo\Capture\Library\Pspice\eval.lib"
    .LIB "..\libraries\application.lib"
    .LIB "..\libraries\power456.lib"
    .LIB "..\libraries\pwmswitch.lib"
    * From [PSPICE NETLIST] section of pspiceev.ini file:
    .lib "nom.lib"

    *Analysis directives:
    .DC LIN Vin 295 310 1
    .PROBE
    .INC "flyback-Fuente.net"

    **** INCLUDING flyback-Fuente.net ****
    * source FLYBACK
    X_U5 N07105 N07109 N8705072 0 XFMR1 PARAMS: RATIO=0.1
    R_R4 N869546 N28949 560
    C_C9 0 N28949 470u
    R_R3 N29336 0 1.8
    C_C10 0 N28949 470u
    L_L1 N28949 OUT 22uH
    C_C11 0 OUT 100u
    R_R7 N07039 N07105 22k
    X_U22 N875663 N29364 N29336 0 N07105 N876236 N875611 N873144 NCP1200
    + PARAMS: FS=40K
    X_X1 N07109 N873144 N29336 MTP2N50/MC
    D_D9 N8705072 N28949 MBRS340T3
    C_C2 N07105 0 47pF
    C_C12 N869564 N869638 100n
    R_R5 0 N869638 1k
    R_R6 N869638 OUT 3.9k
    C_C7 N07039 N07105 10n
    X_U6 N869638 0 N869564 SHUNTREG PARAMS: POLE=7K
    C_C1 0 N875611 22u
    D_D11 N07109 N07039 MBR845
    V_Vbulk N07105 0 310
    C_C3 0 N29364 1n

    **** RESUMING flyback-fuente-fuente.sim.cir ****
    .INC "flyback-Fuente.als"



    **** INCLUDING flyback-Fuente.als ****
    .ALIASES
    X_U5 U5(1=N07105 2=N07109 3=N8705072 4=0 )
    R_R4 R4(1=N869546 2=N28949 )
    C_C9 C9(1=0 2=N28949 )
    R_R3 R3(1=N29336 2=0 )
    C_C10 C10(1=0 2=N28949 )
    L_L1 L1(1=N28949 2=OUT )
    C_C11 C11(1=0 2=OUT )
    R_R7 R7(1=N07039 2=N07105 )
    X_U22 U22(1=N875663 2=N29364 3=N29336 4=0 5=N07105 6=N876236
    + 7=N875611 8=N873144 )
    X_X1 X1(d=N07109 g=N873144 s=N29336 )
    D_D9 D9(1=N8705072 2=N28949 )
    C_C2 C2(1=N07105 2=0 )
    C_C12 C12(1=N869564 2=N869638 )
    R_R5 R5(1=0 2=N869638 )
    R_R6 R6(1=N869638 2=OUT )
    C_C7 C7(1=N07039 2=N07105 )
    X_U6 U6(FB=N869638 GND=0 OUT=N869564 )
    C_C1 C1(1=0 2=N875611 )
    D_D11 D11(A=N07109 C=N07039 )
    V_Vbulk Vbulk(+=N07105 -=0 )
    C_C3 C3(1=0 2=N29364 )
    _ _(OUT=OUT)
    .ENDALIASES

    **** RESUMING flyback-fuente-fuente.sim.cir ****
    .END

    ERROR -- Incorrect number of interface nodes for X_U22
     
  2. st98

    Member

    May 27, 2010
    33
    1
    Make sure your nodes are connected properly.
    I would redo the connections once again
     
  3. SgtWookie

    Expert

    Jul 17, 2007
    22,182
    1,728
    Are you using a package for X_22? If so, make certain that it has the correct number of I/O pins and that you don't skip any numbers in the list. Your model seems to require 9 I/O pins in this statement:

    X_U22 N875663 N29364 N29336 0 N07105 N876236 N875611 N873144 NCP1200
    + PARAMS: FS=40K

    but later it's referenced with only eight nodes:
    X_U22 U22(1=N875663 2=N29364 3=N29336 4=0 5=N07105 6=N876236
    + 7=N875611 8=N873144 )

    That would cause the error you're seeing.
     
  4. balto

    Thread Starter New Member

    Oct 13, 2010
    2
    0
    My model needs 8 pins, the last one is not a pin is the name of the part (NCP1200). That´s why I don´t know what to do, I think it´s well declared and referenced later...and i´ve tried to rewire all but still appears the same problem...:(
    Thanks
     
Loading...