DIY POE 8 port switch

Discussion in 'General Electronics Chat' started by StealthRT, Aug 6, 2012.

  1. StealthRT

    Thread Starter Active Member

    Mar 20, 2009
    223
    0
    Hey all i am trying to modify a Netgear GS108 8-Port gigabit switch with POE on 4 of the ports. Problem is that when i go to test to find out what pins 4/5 and 7/8 are in order to place the positive and negative terminals too, it shows continuity on every pin of echo of the 8!

    So in other words, no matter what pin i test for, it always shows continuity so i never know what pin is not being used!

    Here is a picture of the board:
    [​IMG]
    [​IMG]

    Any help would be greatly appreciated since i do not want to fry it :eek:)
     
    Last edited: Aug 6, 2012
  2. StealthRT

    Thread Starter Active Member

    Mar 20, 2009
    223
    0
    Hum it would seem that gigabit switches use all 4 pairs of wires :/

    Oh well.
     
  3. StealthRT

    Thread Starter Active Member

    Mar 20, 2009
    223
    0
    If i were to connect pins 4/5 (positive) and 7/8 (negative) to the first 6 ports (ports 1-6) i understand that they would be forced to use 10/100mbps instead of 10/100/1000mbps. That being said, would the other 2 ports (7 & 8) be forced to use 10/100mbps as well or would they operate at the normal 10/100/1000mbps?
     
  4. osx-addict

    Member

    Feb 9, 2012
    122
    9
    I don't think you're going to get any enlightening answers here since nobody here has a schematic of this device or any intimate knowledge of it's design..
     
Loading...