Circuit maker

Discussion in 'The Projects Forum' started by yogesh1990, Oct 5, 2010.

  1. yogesh1990

    Thread Starter New Member

    Oct 5, 2010
    Hey there ppl... i m quite new to this forum ... The other day I was using circuit maker 6 Student Edition to implement a Quadrature Oscillator ...

    Everything appears to be correct but still I dont get a Sine wave as the output ...

    Is this a design issue or something related to circuit maker ... here is the screenshot

    please help ...


    later after doing some research i found that in Pspice A Pulse voltage (VPulse) is used as a input...

    Later i implement a Square wave gen using Pspice Student Edition ... somehow i made the ckt... Then When I clicked on Analysis -- > Simulation , a black screen appeared I think it was an Oscilloscope but nothing more...How do I set the CRO to trace the output at a particular point .. i had used PSpice 9.1 Student .... please help ... i need it ddesperatly !... thanx
    Last edited by a moderator: Oct 5, 2010
  2. campeck

    Active Member

    Sep 5, 2009
    I was just fixing your picture. Not saying anything, sorry.
    Last edited: Oct 5, 2010
  3. yogesh1990

    Thread Starter New Member

    Oct 5, 2010
    What are your trying to say ?
  4. darkfish

    New Member

    Aug 17, 2010
  5. Audioguru

    New Member

    Dec 20, 2007
    Don't use a lousy old MC1458 dual opamp because it is very noisy and has a very poor bandwidth. Use two TL071 single opamps or a dual TL072 instead.

    Don't you see that your circuit shorts -15V to ground??
    It also has nothing to prevent the outputs of the opamps from clipping.