Another issue with TINA-TI: frecuensy response in a transistor (AC simulation)

Discussion in 'Electronics Resources' started by joseda, May 5, 2009.

  1. joseda

    Thread Starter New Member

    May 4, 2009
    6
    0
    Hi again!!

    Now in my studio of electronics i would like to get the frecuensy response of a transistor. I made the circuit attached and always i get: "Irregular circuit"

    I've read the options why the circuit is irregular but i can't apply any to my circuit.

    Could you help me to find why the circuit is irregular?

    Thanks in advance!
     
  2. t_n_k

    AAC Fanatic!

    Mar 6, 2009
    5,448
    782
    TINA-TI doesn't like the two capacitors in series from the collector to ground. What are they supposed to be representing?

    You only need the one ground connection rather than two. Don't think that's a problem however.

    Circuit runs OK once you fix the capacitor issue.
     
  3. joseda

    Thread Starter New Member

    May 4, 2009
    6
    0
    Yeah! Thanks again
    I saw this circuit in a book. The point is that I forgot the cable between the two capacitors and the emitter. Once the cable is placed it works.


    Best regards!!
     
  4. CDRIVE

    Senior Member

    Jul 1, 2008
    2,223
    99
    Yes, this is a Tina quirk. Actually, it's really a bug. One thing about Tina though, their tech support is very good and very fast. I send them Bug reports as soon as I find them and they correct them in updates.
     
Loading...