AAC moved to a new server

Discussion in 'Feedback and Suggestions' started by jrap, Feb 12, 2007.

  1. jrap

    Thread Starter Administrator

    Jun 25, 2006
    961
    200
    Hey folks,

    I just moved the site over to a much more powerful server, so hopefully load time will decrease for everyone! We are now powered by a 3GHz dualcore processor, with 2GB of ram on a 1000Mbps connection - a nice upgrade from the old server which was a 1.3Ghz Celeron :eek:

    If anyone notices any glitches, please let me know. Hopefully this server will be much more stable than the old one.

    Cheers!
    Rob
     
  2. Dave

    Retired Moderator

    Nov 17, 2003
    6,960
    143
    Hi Rob,

    The difference is instantly noticable!! I'm glad we have eventually got round to switching the server over. It will be interesting to see what the other members here at AAC say.

    Dave
     
  3. beenthere

    Retired Moderator

    Apr 20, 2004
    15,815
    282
    Hi Rob,

    My dialup connection doesn't seem to run any faster. Sure be nice if DSL ran out a few more miles. Sigh!
     
  4. thingmaker3

    Retired Moderator

    May 16, 2005
    5,072
    6
    Wow! Its sort of like having my cranky old pickup replaced with a snazzy sportscar. (They don't give speeding tickets on the informaiton superhighway, do they?)
     
  5. Dave

    Retired Moderator

    Nov 17, 2003
    6,960
    143
    They sure do, but its all done by digital-cameras!! (I hope they have speed cameras in the US otherwise this makes no sense!)

    Dave
     
  6. beenthere

    Retired Moderator

    Apr 20, 2004
    15,815
    282
    I'm on from a site with a T1 line - it's awesomly faster. Too bad about my dial-up at home....
     
  7. Dave

    Retired Moderator

    Nov 17, 2003
    6,960
    143
    Ok, so we've found one problem - dial-up (as if we didn't know :D ).

    To be fair I always had a decent speed on the AAC site given that I have 2MB broadband, but the difference the server move has made is quite something. I wasn't aware that Rob had intended to update the server hardware this year, so Thanks Rob!

    Dave
     
  8. dragan733

    Senior Member

    Dec 12, 2004
    152
    0
    Hi Dave,

    Now with the new sever, we can work :). It is very pleasing now to visit your forum.
    Therefore with the old server, and with my ADSL, I measured the times:

    Quote: 20s
    Back:15s
    Click:10s
    Post reply:15s
    Opening:10s

    Now with the new server, and with my ADSL, I measured these times:

    Quote: 8s
    Back:1s
    Click:3s
    Post reply:4s
    Opening:2s

    Regards
     
  9. Dave

    Retired Moderator

    Nov 17, 2003
    6,960
    143
    Hi dragan733,

    Glad to hear that surfing AAC is better for you now since the server changeover. If you notice anything again, let us know.

    Dave
     
Loading...