741 problelm

Discussion in 'The Projects Forum' started by blowouter, Apr 1, 2013.

  1. blowouter

    Thread Starter New Member

    Sep 28, 2012
    18
    1
    i have an inverting amplifier circuit in clap switch project , it's dc output is full supply voltage although non inverting input is biased to half supply , i checked the circuit the feedback is connected correctly . any help
    thanks
     
  2. ErnieM

    AAC Fanatic!

    Apr 24, 2011
    7,392
    1,606
    If you post the schematic then we may be able to help.
     
  3. crutschow

    Expert

    Mar 14, 2008
    13,025
    3,236
    My crystal ball says you have an error in you circuit connection. For more detail, post a schematic. :rolleyes:
     
  4. blowouter

    Thread Starter New Member

    Sep 28, 2012
    18
    1
    [​IMG]here is the circuit
    [​IMG]
     
  5. blowouter

    Thread Starter New Member

    Sep 28, 2012
    18
    1
  6. crutschow

    Expert

    Mar 14, 2008
    13,025
    3,236
    It's a guess but I suspect there your feedback network is open, perhaps the pot. What is the value of the pot resistance?
     
    Last edited: Apr 2, 2013
  7. absf

    Senior Member

    Dec 29, 2010
    1,493
    372
    Your output of 555 (p3) is directly connected to Vcc (12V). Q1 would be conducting all the time.

    Some of the junction dots are in the wrong places too. May be there are some other mistakes that I have not yet spotted. I think you need to improve the schematics so it can simulate properly.

    Allen
     
    Last edited: Apr 2, 2013
  8. blowouter

    Thread Starter New Member

    Sep 28, 2012
    18
    1
Loading...